Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Dead on time


 Η κινηματογραφική ομάδα Yerwolves κυκλοφόρησε το trailer της νέας τους ταινίας και με την ευκαιρία αυτή είχαμε την δυνατότητα για μια σύντομη κουβέντα με τους δημιουργούς της.
  
  Πόσα και ποια είναι τα άτομα που εργάστηκαν για την ταινία και σε ποιόν τομέα ο καθένας;

 Οι Yerwolves αποτελούνται από τους Κώστα Σκύφτα (σενάριο, ηθοποιός, visual effects και σκηνοθεσία) και Αντρέα Λαμπρόπουλο (μοντάζ, φωτογραφία και σκηνοθεσία).
 Το "Dead on time" γυρίστηκε στην Πάτρα και έπαιξαν οι Κατερίνα Τάσση, Αυγουστίνος Κατσιβαρδάς καθώς και η ομάδα Airsoft της Πάτρας PEL-OPS, ενώ στην παραγωγή δούλεψε η Νεφεντίνα Μοσχοβού και στο μακιγιάζ η Όλγα Γ. Μοσχοβού. Επίσης στο animation των τίτλων συμμετέχει ο διάσημος στο internet animator Harry Partridge.
 Είναι ταινία μικρού μήκους (12 λεπτά περίπου), το budget της ήταν σχεδόν ανύπαρκτο, καθώς όλοι οι συντελεστές βοήθησαν αφιλοκερδώς, ενώ διάφορες ανάγκες όπως μετακινήσεις, κουστούμια, φαγητό κτλ. προμηθεύτηκαν ως χορηγία από καταστήματα της Πάτρας.

  Ποια είναι τα τεχνικά μέσα που χρησιμοποιήσατε;

 Ο εξοπλισμός μας ήταν:
Κάμερα - Panasonic DVX100B mini DV camcoder
Αντάπτορας - 35mm SGblade
Φακοί - Olympus OM Zuiko (1979) 21mm 3.5, 28mm 2.5, 50mm 1.4

Μοντάζ σε Premiere Pro 2.0
Visual Effects σε After Effects

  Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο; Είστε υπέρ της ελεύθερης διακίνησης οπτικοακουστικού υλικού;

 Η ταινία έχει ήδη μονταριστεί και βρίσκεται στο στάδιο του ήχου και των visual effects και αναμένεται μέσα στον Νοέμβριο.
 Για νέους και ανεξάρτητους δημιουργούς, το Ίντερνετ είναι ουσιαστικά το μόνο μέρος όπου μπορούν να μοιραστούν την δουλειά τους και να λάβουν άμεση κριτική. Ιδιαίτερα με την άνθιση των Facebook και Twitter που επιτρέπουν σε κινηματογραφιστές να έχουν το δικό τους κοινό και να το διευρύνουν, καθώς είναι μια μορφή διαφήμισης "στόμα με στόμα" σε στεροειδή.


 Υπομονή λοιπόν, ενώ προς το παρόν μπορούμε να απολαύσουμε την προηγούμενη βραβευμένη ταινία μικρού μήκους της ταλαντούχας ομάδας με τίτλο Crimson Forest.

Δεν υπάρχουν σχόλια: