Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Το νησί..δεν βούλιαξε τελικα!


 Η πολυαναμενόμενη τηλεοπτική σειρά του mega, το νησί, τελικά στάθηκε αντάξια στις προσδοκίες μας. Με την τηλεόραση γενικά δεν έχουμε καλές σχέσεις και πως να έχουμε δηλαδή αφού τα περισσότερα ελληνικά σήριαλ θυμίζουν ερασιτεχνικά home video γενεθλίων όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές και με σενάρια που δύσκολα σε κρατάνε.

 Καιρό πριν είχαμε ακούσει για την ακριβότερη παραγωγή στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση (ποσό που φτάνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ!) και ψάχνοντας το λιγάκι παραπάνω, βρήκαμε πως έχει γίνει μια σοβαρή προσπάθεια να μεταφερθεί το ομώνυμο βιβλίο στην μικρή οθόνη σε 26 επεισόδια.
 Αφού λοιπόν πήραμε θέση στον καναπέ, διαπιστώσαμε ότι όντως πρόκειται για μια τεράστια παραγωγή (για τα ελληνικά δεδομένα) όπου το budget φαίνεται να έπιασε τόπο. Γυρίσματα on location στις πραγματικές τοποθεσίες της Κρήτης όπου διαδραματίζεται η ιστορία. Φωτογραφία και σκηνοθεσία εξαιρετική που από το πρώτο κιόλας επεισόδιο μας βάλανε στο βαρύ ασφυχτικό κλίμα της υπόθεσης και ηθοποιοί διαλεγμένοι και όχι ο γνωστός του γνωστού όπως συνήθως. Η μουσική πολύ αισθαντική ενώ αξιοθαύμαστος ήταν και ο ηχητικός σχεδιασμός όπου μεγέθυνε τα πετυχημένα κάδρα και αύξανε κατακόρυφα τον ρεαλισμό (μην ξεχνάμε όπως είναι γνωστό ότι ο ήχος είναι το 70% αυτού που βλέπουμε).
 Θα περιμένουμε να δούμε και την εξέλιξη φυσικά αλλά απ' ότι φαίνεται μάλλον επιτέλους θα έχουμε κάτι αξιόλογο να παρακολουθήσουμε. (ναι, ο ενθουσιασμός μας έχει κατακλύσει!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: