Τρίτη 17 Μαΐου 2011

The Hardcore Street Photography

Royale
Liz Cartwright
  Το HCSP είναι σίγουρα ένα από τα ποιοτικότερα group στο flickr και από τα ελάχιστα που παρακολουθώ ανελλιπώς. Οι διαχειριστές του κρατούν, συνήθως, το επίπεδο πολύ υψηλό και από τις μερικές χιλιάδες φωτογραφίες που στέλνονται περνούν στο pool ένας μόνο μικρός αριθμός και σύμφωνα με τα αυστηρά δικά τους κριτήρια, ότι κι αν σημαίνει αυτό.

 Ένας από τους λόγους που το παρακολουθώ, εκτός από τις εξαιρετικές κλασσικές φωτογραφίες δρόμου που μπορεί κανείς να συναντήσει, είναι ότι αποτελεί και τον προπομπό για κάθε νέα τάση που εμφανίζεται σε αυτό το είδος φωτογραφίας. Με τον όρο "κλασσικές" εννοώ αυτές που σε μεταφέρουν στον δρόμο της κάθε περιοχής την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και μας δείχνουν απίστευτα πράγματα τα οποία μόνο το κλείστρο μπορεί να καταγράψει και ειδάλλως περνάνε απαρατήρητα. Είναι μαγική η αίσθηση του να βλέπεις τι συμβαίνει στους διάφορους δρόμους του κόσμου και πόσες απίστευτες σκηνές εξελίσσονται.


Ο δρόμος είναι ίσως το καλύτερο θέατρο, αρκεί να ξέρεις να το παρακολουθήσεις. 

Eddy Avenue, Central. 2002 (Andrew Stark)
Andrew Stark
 Για το κόντραστ των συναισθημάτων. Κλασσικό θέμα αλλά εδώ αποδίδεται πολύ σωστά. Μ'αρέσει και η στάση του άκυρου τύπου με τις σακούλες. 5 διαφορετικοί κόσμοι εδώ.


Kings Cross. (Andrew Stark)
Andrew Stark
 Για το αμέριμνο ύφος της κοπέλας περνώντας δίπλα από τον σωριασμένο τύπο που προφανώς είναι λιάρδα και την γωνία λήψης.


Daniele Argentiero
 Για το απίστευτο βλέμμα που χαλάει την αρμονία μιας κατά τα άλλα συνηθισμένης-βαρετής γυναικοπαρέας.


open wound 19
yiannis kafkas
 Για το κάδρο και το ύφος του μοντέλου. Παρεμπιπτόντως η φωτογραφία ανήκει στον 30χρονο που αυτή την στιγμή βρίσκεται σε κώμα, ύστερα από τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε από τα ΜΑΤ.


кто, кто в коробочке живет?
Ilya Schtutza
 Μια καλοστημένη φάρσα, που μου θυμίζει τα δικά μου παιδικά χρόνια όταν σκαρώναμε στην γειτονιά μου ακριβώς το ίδιο κόλπο για να τρομάζουμε περαστικούς!  :)


Lukas Vasilikos
 Για την στιγμή του "αγγέλου" που έπιασε και την μυσταγωγία. Από τον επίσης Έλληνα και εξαιρετικό φωτογράφο δρόμου, Λουκά Βασιλικό.



Oxford Street
David Solomons
Αν είσαι άντρας - καταλαβαίνεις. Τέλος.


Alex Smith
Γκανκστεράκος.


Shibuya
two cute dogs
 Από την αγαπημένη μου Ιαπωνία. Παίρνω ένα από τα σχόλια στο flickr "Shopping and sugar highs. What more could a gang of 17 year-old Japanese girls want out of life?"



Justin Sainsbury
 Μεταξύ "άλλων", για την σύνθεση και τη στιγμή της σύλληψης του γκαγκανιασμένου τύπου πίσω που πλαισιώνεται από τα σπιράλ παγκάκια. 

Αυτά ήταν μερικά τυχαία δείγματα (και από αυτά που επιτρέπουν το embed), υπάρχουν πολλά ακόμη και πολύ καλύτερα στο pool του group που περιμένουν να τα ανακαλύψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: