Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Enter The Void


 Ένας νεαρός dealer σκοτώνεται στο Τόκιο όμως η υπόσχεση που είχε δώσει στην μικρή του αδερφή δεν του επιτρέπει να την αφήσει μόνη στον κόσμο. Αρκετές πειραματικές σκηνές και πρωτότυπη σκηνοθεσία που ταιριάζουν στο όλο ψυχεδελικό βαρύ κλίμα που επικρατεί.
 Ο ίδιος ο σκηνοθέτης περιγράφει την ταινία του σαν το όνειρο κάποιου που διαβάζει το Θιβετιανό βιβλίο του Θανάτου και σε κατάσταση βαριάς νάρκωσης από ψυχεδελικά φάρμακα, τον πυροβολούν, σκοτώνεται και ζει ένα όνειρό του. Σκηνές gore οι οποίες προκαλούν σφίξιμο στο στομάχι αλλά και επιτυχημένα μας βάζουν στην θέση των μικρών παιδιών που γίνονται μάρτυρες σε σκληρές καταστάσεις που αποτυπώνονται αργότερα στην ψυχοσύνθεση τους.
 Η έμπνευση γι' αυτή την ταινία ήρθε στον Gaspar Noe από πολύ νωρίς μιας και ο ίδιος υπήρξε τακτικός χρήστης ψυχεδελικών κατά την νεαρή του ηλικία και ενώ προγραμμάτιζε την ταινία ταξίδεψε στο Περού για να δοκιμάσει Ayahuasca θέλοντας όπως δηλώνει ο ίδιος να ερευνήσει περισσότερο για την ταινία αναπτύσσοντας τις ιδέες του. Γενικά το όλο background της ταινίας έχει αρκετό ενδιαφέρον και αξίζει κανείς να το ψάξει περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: