Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

"Fright Night" remake


 Όπως όλα δείχνουν μετά το καλοκαίρι θα δούμε στις αίθουσες και το remake της επικής κωμικής ταινίας τρόμου των '80s, του Fright Night. Όσοι δεν έχουν δει το original του '85 και την συνέχεια του που γυρίστηκε το '88 ας σπεύσουν για να πάρουν μια γεύση από ένα είδος ταινιών που δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει (και για να είμαι πιο δίκαιος δεν ξέρω κιόλας κατά πόσο είναι εύκολο να υπάρξει). Σαν λάτρης των δύο αυτών ταινιών σίγουρα με ευχαριστεί η ιδέα του remake με το Colin Farell αλλά όχι για τον λόγο που νομίζετε.
 Θεωρώ πως έτσι δίνεται η ευκαιρία να θυμηθούμε και πάλι τις ταινίες αυτές και επίσης για όποιον δεν τις έχει δει και τυγχάνει να το ψάχνει λίγο παραπάνω πριν πάει να δει μια καινούρια ταινία είναι μια καλή ευκαιρία να τις γνωρίσει και να δει την αισθητική και την ατμόσφαιρα των 80's που υπάρχουν στις δυο ταινίες που δύσκολα αν όχι αδύνατον να ξεπεραστούν.


 Για το αν τίθεται θέμα σύγκρισης και αν οι οιωνοί είναι καλοί εκ των πραγμάτων σημειώνεται ότι σκηνοθέτης και σεναριογράφος του πολύ επιτυχημένου πρώτου Fright Night υπήρξε ο εμπνευστής του, Tom Holland ο οποίος στην συνέχεια μεταξύ άλλων σκηνοθέτησε και τα Child's Play ( "Η κούκλα του Τσάκυ" όπως έγινε πασίγνωστη στην χώρα μας) και της επίσης πολύ γνωστής μεταφοράς του Thinner από το ομότιτλο best seller του Steven King. Ενώ σκηνοθέτης του σίκουελ υπήρξε ο Tommy Lee Wallace που έχει στο ενεργητικό του επεισόδια του Twilight Zone, την πολύ γνωστή μεταφορά του It ("Το αυτό") του Steven King και μια πλειάδα παρόμοιου περιεχομένου ταινιών.


 Αυτά με το πολύ σύντομο μάθημα ιστορίας. Ας επιστρέψουμε στο σήμερα λοιπόν. Μαντέψτε τώρα σε ποιόν ανατέθηκε να σκηνοθετήσει το remake. Στον κύριο Craig Gillespie. Ποιό είναι το έργο του και τι έχει αποδείξει ώστε να του ανατεθεί να γυρίσει το remake του Fright Night;
Δύο ταινίες γυρισμένες μόλις το 2007, το Lars and the Real Girl και το Mr. Woodcock. Εσάς σας έπεισε με τις δυο αυτές προηγούμενες ταινίες ότι το θέμα horror/thriller το έχει, γιατί εμένα όχι.   Αλλά βέβαια όταν σκοπός είναι άλλο ένα remake που έχει ως στόχο να τραβήξει το φιλοθεάμων κοινό που θα πάει να δει "την νέα ταινία του Colin Farell" και αν τσιμπήσει και κανένας από όσους έχουν δει και τα original, τα βγάλαμε τα λεφτά μας, τότε φυσικά δεν περιμένουμε κάποια καλύτερη επιλογή σκηνοθέτη.

 Εννοείται φυσικά πως πριν δούμε την ταινία δεν μπορούμε να προδικάσουμε και το αποτέλεσμα της ποιότητάς της, απλά όλος αυτός ο λόγος γίνεται για να βλέπουμε τι ρόλο παίζουν οι επιλογές που γίνονται από τα studio παραγωγής που μας προκαταβάλλουν να περιμένουμε μια ακόμα αρπαχτή. Θα επανέλθουμε..


Δεν υπάρχουν σχόλια: