Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Debtocracy


 Με τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα είναι πραγματικά αρκετά δύσκολο να κρατήσει κανείς απόσταση από τις πολιτικές εξελίξεις, ακόμα και αν το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε έχοντας ως κύριο αντικείμενο εξέτασης και θαυμασμού την κάθε μορφή τέχνης και τα παράγωγα της. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε και μέσα από δω την έντονη δυσφορία μας βλέποντας ανίκανους και ακατάλληλους ανθρώπους σε ηγετικές θέσεις να βυθίζουν ολοένα και περισσότερο στο βούρκο τους κατοίκους της χώρας. Αυτό που όμως προκαλεί πραγματικά τεράστια εντύπωση είναι η στάση μας, αφού δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική αντίδραση στις αποφάσεις που παίρνονται για μας, χωρίς εμάς, και οι οποίες πλήττουν ξεκάθαρα το βιοτικό επίπεδο όλων μας.

Το Debtocracy είναι το ντοκιμαντέρ των δημοσιογράφων Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κιτίδη που προσεγγίζει με μεγάλη επιτυχία το θέμα του ελληνικού χρέους. Αν θα κάτσεις να δεις ένα ντοκιμαντέρ αυτές τις μέρες, ανεπιφύλακτα δες αυτό. Θα δεις πράγματα που ήδη έχεις διαβάσει ή ακούσει αλλά και πολλά που δεν γνωρίζεις.

 Το θέμα φυσικά, όπως πάντα είναι τι γίνεται την επόμενη μέρα αφού το πρόβλημά μας φαίνεται να παραμένει και να είναι η έλλειψη δράσης και όχι η ελλιπής πληροφόρηση. 
Αυτά τα ολίγα, καλή θέαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: