Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Keep Shelly in Athens


 Οι Keep Shelly in Athens είναι χωρίς υπερβολή ότι καλύτερο έχει βγάλει η χώρα μας τελευταία στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής. Το δίδυμο, πιθανότατα από την Κυψέλη της Αθήνας ("Kipseli in Athens"), έκανε την εμφάνιση του στο myspace μόλις τον περασμένο Ιούνιο παρουσιάζοντας κάποια από τα κομμάτια του και σε χρόνο ρεκόρ ανακαλύφθηκε και υποστηρίχθηκε από μέσα που άλλοι Έλληνες καλλιτέχνες αγωνίζονται να τους προσέξουν για δεκαετίες.
 Η έξυπνη τακτική που ακολούθησαν αρχικά με το να αποκαλύπτουν πληροφορίες για τους ίδιους και την μουσική τους με το σταγονόμετρο, ενέτεινε την τρέλα όσων ήταν τυχεροί να τους ανακαλύψουν, αναζητώντας μάταια περισσότερες πληροφορίες. Σήμερα ξέρουμε ότι οι KSIA αποτελούνται από τον RPR που γράφει την μουσική και την Sarah P. στα φωνητικά, ενώ για τις on-stage ανάγκες τo duo θα ενσωματώνει και άλλα δύο μέλη.


 Κάπου στις αρχές Δεκέμβρη κυκλοφορούν το πρώτο τους EP "In Love With Dusk" στον περιορισμένο αριθμό των 500 βινυλίων, τα οποία γίνονται κυριολεκτικά καπνός μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, βλέπετε στο εξωτερικό όταν ανακαλύπτουν τους νέους Air τους έχουν σε στενό μαρκάρισμα.


 Το πρώτο τους official μουσικό video κυκλοφόρησε και είναι δημιούργημα του Jamie Harley, που είναι γνωστός στο vimeo για την χρήση παλιών κλασσικών κινηματογραφικών ταινιών. Φυσικά το βίντεο τους αν και αισθητικά ταιριάζει με τη μουσική τους, μάλλον απογοήτευσε τους funs τους που αγωνιωδώς περίμεναν να δουν το duo για πρώτη φορά και αντ'αυτού αντίκρισαν επεξεργασμένα πλάνα από τις ταινίες του M. Kalatozov "The Cranes are Flying" και "The Unsent Letter".


 Το "μυστήριο" φυσικά θα λυθεί στο πρώτο τους live στο Anorak Festival στις 20 του Μάη στην Θεσσαλονίκη. Αρκετά από τα κομμάτια και τα remix τους προσφέρονται για free download από το Gorilla Vs. Bear. Ενώ το EP τους μπορείτε πλέον να αγοράσετε σε ψηφιακή μόνο μορφή από το Itunes.




Cremona Memories by Keep Shelly in Athens

Keep Shelly in Athens - Running Out Of You by Keep Shelly in Athens

Solar Bears - Cub (Keep Shelly in Athens remix) by Keep Shelly in Athens

Porcelain Raft - Tip Of Your Tongue (Keep Shelly in Athens remix) by Keep Shelly in Athens

Δεν υπάρχουν σχόλια: