Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Τρωγλοδύτες (2011)


Έχουμε αποδείξει ότι λατρεύουμε τους ανεξάρτητους κινηματογραφιστές και τις low budget παραγωγές, που εξαντλούν την δημιουργικότητα χρησιμοποιώντας ότι υπάρχει διαθέσιμο. Σειρά έχει η κινηματογραφική ομάδα Underworld Films με την μικρού μήκους ταινία τους Τρωγλοδύτες.

 Η υπόθεση έχει ως εξής, ένας βετεράνος πολέμου αντιμετωπίζει μετατραυματικό σύνδρομο και σε μια από τις συνεδρίες με την ψυχολόγο του, διηγείται τα όσα φριχτά βίωσε κατά την διάρκεια του πολέμου και ξαναζεί τον τρόμο που τον καταδιώκει... ακόμα και σήμερα.
 Πρόκειται για ένα αρκετά προσεγμένο αποτέλεσμα τόσο στην σκηνοθεσία όσο και στην φωτογραφία. Τα οπτικά εφέ δεν ξεπερνούν σε αληθοφάνεια όσα έχουμε ξαναδεί ενώ ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στον ήχο της ταινίας που είναι από τις πιο αξιόλογες προσπάθειες που έχουμε συναντήσει σε παρόμοιες ελληνικές ταινίες όσον αφορά την μίξη και τον ηχητικό σχεδιασμό, όπου αν δεν είχαμε συχνά-πυκνά και τον ήχο των πλαστικών όπλων που μας υπενθύμιζε διαρκώς ότι πρόκειται για ψεύτικα παιχνίδια - αφαιρώντας τον ρεαλισμό που τόσο καλά δουλεύτηκε κατά τα άλλα, θα χαρακτηρίζαμε το ηχητικό αποτέλεσμα πολύ καλό.

 Περισσότερα για την ταινία και τους συντελεστές της στον ιστοχώρο της ομάδας, τώρα απολαύστε την ταινία.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη πάρα πολύ!!! :D Μια μικρούλα παρατήρηση μοναχά σχετικά με το άρθρο.. όλοι οι ήχοι των όπλων είναι παρμένοι από το "Αποκάλυψη Τώρα" του Coppola, βασικά... Τα πολεμικά γυρίσματα έγιναν χωρίς ήχο και ντύθηκαν μετά στο στούντιο... Φιλιά σε όλους και πάλι ευχαριστούμε!

smoothly blasted είπε...

Το "Apocalypse Now" είναι η ταινία που ουσιαστικά εισήγαγε τον ηχητικό σχεδιασμό και σαν ορολογία πρώτη φορά αναφέρθηκε ως "sound design" αλλά και πρακτικά. Ίσως τα συγκεκριμένα samples των όπλων που χρησιμοποιήσατε να μην "δούλεψαν" για τις σκηνές σας. Η ίσως έπρεπε να δουλέψετε λίγο περισσότερο με το convolution reverb και την επεξεργασία των δειγμάτων, για να δέσουν καλύτερα με τον χώρο που υποτίθεται ότι εξελίσεται η σκηνή.
Όπως και να έχει, και μόνο που έχουμε φτάσει στο σημείο να μιλάμε για τέτοιες λεπτομέρειες, είναι πραγματικά ευχάριστο για τέτοιου είδους παραγωγές. Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.